Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

37 sekunder att hämta in

/

Fredrik Lindström hade ordning på bössan i sprinten i österrikiska Hochfilzen – men kunde inte riktigt hänga med toppåkarna i spåret.

En tolfteplats har han i alla fall med sig till lördagens jakstart.

Annons

Bäste svensk i världscupsprinten blev Carl-Johan Bergman, som missade ett skott i stående skyttet. Straffrundan resulterade i att han blev 27,4 sekunder efter segrande tysken Andres Birnbacher.

– Jättebra av Carl Johan, han hade tredje bästa åktid. Kanske åker han fortare än någonsin, säger förbundskapten Staffan Eklund.

Anundsjöåkaren Fredrik Lindström sköt rent, men blev ändå slagen av Bergman med tio sekunder och blev tolva. Till Birnbacher i topp hade han 37,3 sekunder.

– Hade inte krafter att göra en bra slutrunda. Föll tillbaka lite. Fortfarande ett utmärkt läge för imorgon, skriver Lindström på Twitter.

Björn Ferry hade en bom och åkningen var inte hundraprocentig. Han blev 32:a, drygt en minut efter segraren.

Andreas Birnbacher vann knappt, fyra tiondels sekund före den franske världscupregenten Martin Fourcade, och trea kom slovaken Jakov Fak. Både Fourcade och Fak hade till skillnad mot Birnbacher en bom.

Bergman har ett bra slagläge inför lördagens jaktstart i Hochfilzen. Liksom Fredrik Lindström.

– Carl Johan och Fredrik har jätteläge, Björn får nog fokusera på topp 15, säger Eklund.

I damernas sprintlopp över 7,5 kilometer spräcktes Tora Bergers segersvit i världscupen från premiärtävlingarna i Östersund. Norskan kom trea bakom segrande vitryskan Darja Domratjeva och finländskan Kaisa Mäkäräinen. Alla hade varsin bom.

För svensk del gladde Anna-Karin Strömstedt med sin bästa placering hittills i världscupen. Hon missade ett skott och kom på tolfte plats, 53,4 sekunder bakom Domratjeva. Tidigare hade Strömstedt en 15:e plats från jaktstarten i Oslo i våras som bästa placering – och just jaktstart är det som gäller på lördagen.

– Jag gillar jaktstart, säger den forna längdåkerskan Strömstedt.

– Jag har blivit bättre i skytte. Det här var bland det bästa jag gjort, jag har aldrig skjutit noll.

För I 21 IF:s Jenny Jonsson var det en tung dag i spåret. Jonsson, som är en klippa med geväret, var felfri i skyttet men var långt ifrån någon bra placering.

Jonsson slutade 72:a – två minuter och 49 sekunder efter segraren Darja Domratjeva.

Klubbkamraten Elisabeth Högberg, som hade en bom, var något bättre och slutade på 67:e plats. (TT/AM)

Mer läsning

Annons