Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13 placeringar bättre än i fjol - Bäckström nöjd med insatsen i årets Stockholm Marathon

Till vardags pushar han spelarna i MODO Hockey i sin roll som fystränare. Men när han själv får bestämma blir det löpning och under helgen som gick noterades Joakim Bäckström för sin bästa placering någonsin när han för 15:e gången sprang Stockholm Marathon.

Annons

I fjol satte MODO Hockeys fystränare Joakim Bäckström nytt personligt rekord när han sprang Stockholm Marathon på tiden 2:42:26 vilket räckte till en 67:e plats. I år kom han i mål knappt två minuter senare, men på en 54:e plats – hela 13 placeringar bättre.

– Det var lite besvärligare med värmen i år. I fjol var det mer optimala förhållanden sett till temperatur, men det är fortfarande ett helt fantastiskt lopp att springa. Det är detta lopp jag brinner för, säger han.

– Jag har haft en målsättning under en längre tid och det har känts bra rent fysiskt inför loppet i år. Kroppen har svarat bra på både träning och återhämtning, så det bådar gott inför hösten.

För nu efter Stockholm Marathon ska Bäckström även ställa upp i Ultravasan och New York Marathon innan året är slut. Den första av de två nämnda går av stapeln den 20 augusti och innebär kort och gott att man springer de nio mil som utgör det klassiska Vasaloppet.

– Det känns spännande men man kan ju egentligen fråga sig varför någon skulle vilja springa nio mil frivilligt, skrattar han och fortsätter:– Men nu har jag sagt att jag ska göra det, så då kommer jag att göra det.

Efter Ultravasan väntar sedan New York Marathon i november – ett lopp där Bäckström vill ta revansch på fjolårets insats.

– Jag sprang lite småskadad då och tänker köra ett annat upplägg mellan loppen i år. För det var verkligen en fantastisk upplevelse att få springa i New York.

Jobbet som fystränare i MODO Hockey är även något som Bäckström menar hjälper honom i uppladdningen inför loppen – och det trots att det skiljer mycket i hur man tränar.

– Ishockey och löpning är nästan så långt ifrån varandra man kan komma, men att se grabbarna i laget kämpa på ger mig inspiration att ta mig ut även de gråaste dagarna. Det är motiverande och det är roligt att jobba med en typ av träning samtidigt som man utövar en annan, säger han.

Vem av spelarna i MODO Hockey tror du skulle göra bäst ifrån sig om ni alla tillsammans sprang Stockholm Marathon?

– Haha oj, jag har faktiskt ingen aning! Är dock rätt säker på två saker och det är att jag skulle kunna slå alla och att alla skulle ta sig i mål. De har vinnarskallen för det. Men jag tror att Oscar Hedman skulle tjura på mest av alla, han har ett rejält pannben…

Mer läsning

Annons