Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100 mil på skidor för barn med diabetes

/
  • Robin Bryntesson åker rullskidor 100 mil genom Sverige för att samla in pengar till Sockertoppen, ett läger för barn med diabetes.

90 mil på rullskidor, 9 mil på cykel, dueller och föreläsningar efter vägen.
Det här hade Robin Bryntesson bakom sig i morse efter att han lämnat startplatsen i Rossön förra veckan och målet i Trollhättan förutom egen träning är att samla in pengar till barn med diabetes.

Annons

– Över 10 000 kronor räknar jag med till Sockertoppen. Men slutsumman får vi inte förrän på söndag då vi räknar in alla bidrag som det här äventyret har gett, säger Robin, tacksam över allt stöd han fått under resans gång.

I kväll når han målet, Trollhättan 100 mil enkel resa, och där fortsätter det med en tre dagars rullskidtävling.

– Sprint, backrace och slutligen Alliansloppet på lördag som är Nordens största rullskidtävling. Sedan bär det av hemåt igen, dock inte på rullskidor utan i bil. Kan nog behöva ta tre-fyra djupa andetag efter den här resan, säger han och skrattar gott.

Sollefteås landslagsmeriterade skidåkare har en minst sagt tuff resa bakom sig på rullskidorna genom landet. Som mest har Robin avverkat 17 mil på rullskidorna under en och samma dag och han har även hunnit med CykelVasan i samband med ett stopp i Dalarna.

– Men det gick inget vidare. Fick kramp i benen efter 15 kilometer och vid tre tillfällen var jag tvungen att kliva av cykeln på grund av detta.

Men Robin Bryntesson är inte den som klagar, tvärtom. Han berättar att han det gått bra och att kroppen tagit emot den tuffa utmaningen på ett fördelaktigt sätt.

Nu går han alltså in i slutfasen av den här långa trippen och han hoppas förstås att det ska fortsätta klirra i kassan för Sockertoppen. För alla pengar som strömmar in under resan går oavkortat till barn med diabetes.

Vill man stötta det här välgörande ändamålet besöker man Robins officiella facebook sida: www.facebook.com/brynte eller genom hans egen hemsida.

Mer läsning

Annons