Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1 500 såg Modos ispremiär: "Ruggigt kul att vara tillbaka i Modo"

Visst märktes det på publikplats att Modo inte längre spelar i högsta ligan. "Måndag är inte bästa dagen. För mig var det givetvis roligt eftersom det var min första ispremiär och det är ruggigt kul att vara tillbaka i Modo, säger nyförvärvet Jesper Persson.

Annons

Nyförvärvet från Örnsköldsvik Hockey Jesper Persson gjorde mål i internmatchen.

Uppskattningsvis 1 500 personer var samlade i Fjällräven Center när Modos allsvenska lag äntrade isen. Största jublet vid spelarprestationen fick rutinerade kanadensaren Byron Ritchie som kom ut sist på isen.

Därefter spelades en internmatch i 20 minuter. Röda laget vann med 2–1 mot vita. Jesper Persson var en av målskyttarna för röda.

– Jag hittade luckan mellan benen på "Mackan" (Markus Olsson).

23-årige forwarden Jesper Persson var i Modo som junior. Han har gjort några säsonger i division 1. I fjol vräkte han in poäng i Örnsköldsvik Hockey i norrettan. 54 (23+31) poäng på 36 matcher.

– Men nu är det en ny nivå så det kommer att bli tuffare. Jag har jobbat stenhårt för att komma tillbaka till Modo. Nu ska jag ta tillvara på chansen.

Byron Ritchie (vit) stångas med Oscar Hedman. Ritchie fick mest jubel vid ispremiären.

Modo Hockey och Örnsköldsvik Hockey stod stod för arrangemanget. Det var ispremiär för fem lag, Modos herr- och damlag och klubbens J18 och J20. Och division 1-laget Örnsköldsvik Hockey. Samtliga lag bjöd på uppvisningsspel. Modos herrlag samlade klart mest åskådare.

– Det känns jättebra och inspirerande att vara tillbaka i klubben, säger damlagets nye tränare Jens Öhman som tagit över efter Mikael Nilsson som tränade Modo i fem säsonger.

– Jag har ett ungt och förhoppningsvis utvecklingsbart lag att jobba med. Vi har många landslagsspelare och juniorlandslagsspelare så det känns väldigt intressant.

Modo åkte ut i SM-kvartsfinalen mot AIK förra säsongen.

Modo Dam har ett ungt lag  med många landslagsspelare.

Örnsköldsvik Hockeys målsättning är att nå allettan som man har misslyckats med under de två senaste säsongerna.

– Det här var ett kul arrangemang och bra för Ö-vik Hockey att få visa upp sig. Kul om det kan bli intresse för oss också och att det kommer mer folk på matcherna, säger nyförvärvet Johan Nilsson.

29-åringen har åtta säsonger bakom sig i allsvenskan, Bofors och Karlskoga. KB 65 är moderklubben.

17 september är det stor hockeyfest i Fjällräven Center. Tre matcher samma dag. Modo möter Pantern i allsvenskan, damlaget tar sig an Djurgården och Ö-vik Hockey ställs mot Östersund.

Mer läsning