Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spires landsmän heta på marknaden

/
  • Kevin Spires kom till Ö-vik 1987 och blev kvar. I dag hjälper han klubbar i Ångermanland att skaffa hit spelare från England.

Klubbar i Ångermanland tar hit spelare från England – och de flesta gör stor nytta.

– Bennett och Burgin har ögon på sig från division 1-klubbar, säger 43-årige Kevin Spires.

Annons

Sedan i fjol jobbar Spires för League Football Education. LFE är ett samarbete mellan Football League och engelska spelarfacket PFA som stöttar utbildningen av lärlingar i de tre proffsligorna närmast under Premier League.

Kevin Spires kom till Sverige och Örnsköldsvik som 19-åring för att spela fotboll med Friska Viljor. Och 24 år senare bor han kvar i Ö-vik.

Spires får en ersättning av LFE, men han gör det inte för pengar och dessutom rör det sig inte om några stora belopp. Spires vill att unga engelsmän ska utvecklas och få fart på sina karriärer som förhoppningsvis resulterar i proffskontrakt – i Sverige eller hemma i England.

Sollefteås mittback Tom Burgin och Friska Viljors mittfältare Lee Bennett har lyckats bäst.

– Division 1-klubbar i Sverige har anmält sitt intresse till mig när det gäller dessa spelare, Umeå och Väsby bland andra.

Från och med den här säsongen ingår Kevin Spires i division 3-laget Friska Viljors organisation. Spires kallar sig själv hjälpgubbe. Förutom att han hjälper och stöttar de tre unga engelsmännen är han målvaktstränare.

Annons