Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Seniorerna Nolaskogs startade året i nya lokaler – gästades av kommunens näringslivschef

Så har vi påbörjat ett nytt år igen!
För SPF Seniorerna Nolaskogs innebar det att vi kunde hälsa medlemmarna välkomna till nya och större lokaler för våra månadsmöten. Det vill säga Pingstkyrkans festlokal på Lasarettsgatan.

Intresset för våra månadsmöten har stadigt ökat. Allt flera vill ta del av aktuella föredragshållare, bra musik och underhållning. Sist men inte minst vara delaktig i en social gemenskap. Med större lokaler hoppas vi nu kunna hälsa allt flera välkomna att delta på våra träffar.

Även fortsättningsvis är det en förutsättning att man anmäler sig senast onsdagen före månadsträffen. Detta för planering av sittplatser, förtäring med mera.

Ordförande Leif Persson hälsade välkommen och passade på att ge praktisk information kring anmälan samt kommande aktiviteter/program. Två större arrangemang som SPF är inblandade i är SM i dans den 22-23 maj, samt förbundsmästerskap i orientering. Här behöver vi volontärer till genomförandet.

Dagens gästföreläsare var Fredrik Holmgren, näringslivschef på Örnsköldsviks kommun. Han berättade om kommunen sett från näringslivsenhetens sida. Örnsköldsvik är en företagstät kommun, idag cirka 2 600 registrerade företag. Man har fokus på företagsamhet, handlingskraft och nya utmaningar. Näringslivsenheten vill se sig som en länk mellan företagen och kommunen där man arbetar med nyetableringar, start av nya företag, tillstånd, land- och stadsutveckling mm.

Fredrik poängterar även vikten av att ha en fungerande flygplats i Örnsköldsvik med hänsyn till vårt näringsliv. Flera av företagen är internationella och i behov av flyget.

Det finns många utmaningar och man samverkar i olika formationer. På agendan just nu är bland annat byggnationer på Varvskajen, arbeta fram attraktiva markområden för etableringar, bygd och stad i samverkan, Cesam samt olika evenemang.

När det gäller sjukhusfrågan uppgav Fredrik att man jobbar ihop med Industrigruppen och Företagarna för att få en stabil lösning. Bland annat har man tillfört forskningspengar, vilket kan göra att det blir svårare att lägga ner.

Det finns mycket att ta tag i för ”staden vid havet tillika musikmetropolen” Örnsköldsvik.

Ordförande Leif tackade Fredrik för intressant information. Därefter var det dags för kaffe och en god smörgås från IcaCentrum samt ”gokaka” från Viktoriabageriet.

Efter sedvanlig lotteridragning var det dags att avsluta och tacka för visat intresse.

Monica Sjöblom

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel