Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF: Att stänga dörren till privata företag – en förlust för välfärden

Flera kommuner i Västernorrland tillåter inte privata företag i välfärden, vilket medför försämrade möjligheter att erbjuda kommuninnevånarna hemtjänst av god kvalitet. I dessa kommuner uppstår därför stora förluster i välfärden avseende kvalitet.

Grunden för detta påstående kan vi ta del av i Socialstyrelsens årliga enhetsundersökningar, som visar att privata hemtjänstföretag i stort uppvisar en betydligt högre kvalitet på sitt arbete jämfört med kommunal hemtjänst.

I diagrammet kan vi se dessa stora skillnader. Ju närmare staplarna kommer 100 procent desto bättre betyg är det till vårdgivarna. Dessutom kostar den inte mer än kommunal vård.

Därför är det ytterst förvånande att det fortfarande finns politiker, som envist vägrar släppa taget om sin makt att bestämma över pensionärer, som är i behov hjälp och stöd.

Tyvärr har vårt län utmärkt sig i negativ bemärkelse inom hela vårdområdet under den gångna valperioden. Nu är det val igen och därför vill jag uppmana alla, framför allt er seniorer, att ställa frågor till det parti ni överväger att rösta på hur de har tänkt erbjuda oss seniorer en bra och värdigt åldrande.

John-Erik Westman,

distriktsordförande

SPF Seniorerna Västernorrland  

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel