Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spendrup i blåsväder efter intervju

Annons

Jens Spendrup, ordförande för Svenskt Näringsliv, kritiseras av finansmarknadsminister Peter Norman för att han i en intervju sagt att det inte finns tillräckligt med kompetenta kvinnor som kan ta plats i en bolagsstyrelse.

Peter Norman säger till TT att han i sammanträden med resten av regeringen kommer att framhålla att det inte har varit svårt att hitta kompetenta kvinnor.

Min uppfattning är att de är väldigt snäva i sitt sökande. Till exempel, om man är ett börsbolag, tror jag det är bra om man har större spridning av kompetens och erfarenhet i styrelsen än man har. Men man söker ofta en schabloniserad bild, gärna en tidigare börs-vd, och så vidare. Det är säkert bra att det kan vara någon sådan i en styrelse, men alla behöver inte vara det, säger Norman.

Det var i Ekots lördagsintervju som Spendrup förklarade att han inte var feminist, att han var "absolut emot" inkvotering av kvinnor i bolagsstyrelser och att anledningen till att det är så få kvinnor som sitter i bolagsstyrelser i dag är att det råder en brist på kompetenta kvinnor.

Spendrups uttalanden har väckt en våg av kritik i sociala medier där många ifrågasätter omdömet hos den högsta representanten för det svenska näringslivet.

Jag tycker att Jens Spendrup är en fantastisk entreprenör som verkligen har fört in ölkultur i Sverige. Tyvärr verkar inte hans starka sida vara frågor som rör kompetens i näringslivet, säger Folksams chef för ansvarsfullt ägande, Carina Lundberg Markow.

Kerstin Hessius, vd Tredje AP-fonden och före detta vice Riksbankschef, ser helst ingen lagstiftning för att kvotera in fler kvinnor i bolagsstyrelser, då det är ett trubbigt instrument och då det i vissa bolag med få ägare kan bli komplicerat. Däremot tror hon det är dags för reglering av andelen kvinnor i styrelsen i den svenska koden för bolagsstyrning.

Det har gått alldeles för långsamt och det finns lika mycket kompetens hos kvinnor som hos män, säger hon till TT.

Var tredje damernas, är en princip som Carl-Henric Svanberg, styrelseordförande i den brittiska oljekoncernen BP och lastbilstillverkaren Volvo, tror på. Men han tycker att frågan om vilka som sitter i en bolagsstyrelse måste få avgöras av bolagets ägare.

Jag tror att vi alla förstår att det blir en bättre styrelse med människor med olika bakgrund och olika kön. Det arbetet pågår, säger han.

TT: Så du ser inget behov av lagstiftning?

Jag tror alltid det är bättre med självreglering och om företag, valberedningar och styrelse får jobba med frågorna är jag övertygad om att det blir bättre.

Mer läsning

Annons