Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelmansfest i Själevad

Själevad

Hemma hos Lars Olofsson på Fyrkvägen 19 i Själevad var det samling vid pumpen för ett gäng spelemän lördagen den 9 december. Lars som firade sin 60-års dag, hade öppet hus och in strömmade glada musikanter.

Lars trivdes som fisken i vattnet då han fick kompa med sin basfiol till kända spelmanslåtar som poppade upp. Lisbet Johansson som har ett förflutet på dragspel satte sig vid pianot och klämde till med ”Här kommer Pippi Långstrump, här kommer faktiskt jag”. Ja visst tog Lisbet för sig liksom de andra spelemännen.

Då en låt tog slut, tog nästa vid. Så höll man på i 90 minuter, fast då hade man fått göra en liten kort paus efter en timme, så att Karl Erik Jakobsson flöjt fick fukta läpparna med ett glas vatten.

När spelningen var över överlämnade Gösta Johansson ett rött paket från gruppen Drängkammarmusikens 5 medlemmar (Gösta Johansson, Karl Erik Jakobsson, Lars Åke Larserud, Alf Granqvist, Sonja Nordlund) till den sjätte medlemmen Lars Olofsson. Ett rungande fyrfaldigt hurra fick sätta punkt för spelmansfesten för den här gången.

Kjell Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel