Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelkonventet slog rekord – skapar framtidstro och demokrati

I helgen har spelkonventet Utopia arrangerats i Örnsköldsvik. Konventet är en satsning från Sliperiet och Örnsköldsviks kommun i samarbete med Utopia.

I fredags klockan 17:00 öppnade Sliperiet upp sina portar för spelfantaster. Förra året hade man ca 200 besökare till konventet och i år slogs rekordet i antal besökare efter bara någon timme.

– Det är jättekul att så många vill vara med och ta en del av gemenskapen som vi har här. Här kan man spela allt från fia med knuff till schack. Här kan man också spela tv-spel och bygga modeller, säger Anders Nilsson.

Under konventet presenterade man också ett helt nytt interaktivt spel - Utopia World - ett spel där man under olika förutsättningar ska skapa demokrati.

– Projektet är också ett FN-projekt som utgår från FN:s barnkonvention. Och avsikten är att väcka nyfikenhet att engagera sig i demokrati och samhällsfrågor, säger Anders Nilsson som arbetar på Kulturskolan i Örnsköldsvik.

Läs mer: Spelförening flyttade – och dubblade antalet medlemmar