Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelbolag betalar tillbaka pengar

Annons

Ett spelbolag som tjänat stora summor på en kvinnas spelberoende har gått med på att betala tillbaka 4,9 miljoner kronor, skriver Upsala Nya Tidning (UNT).

Kvinnan, som var ekonomiansvarig vid ett Uppsalaföretag, spelade upp 15 miljoner kronor av sin arbetsgivares pengar. I tingsrätten dömdes hon till tre års fängelse och att betala tio miljoner kronor i skadestånd till företaget. Kvinnans advokat Anders Wallin säger att han ska begära att skadeståndet sänks om uppgifterna om återbetalningen går att bekräfta.

Kvinnan kunde göra av med en miljon kronor på en kväll. Spelbolagets regler angav en maxgräns på 2 500 euro per dygn, men det följdes inte, berättade hon under rättegången. Bolaget ska även ha gett henne 10 000-tals kronor i bonus på ett spärrat konto, pengar som hon snabbt spelade upp.

Det är uppenbart att spelbolagen förstått att allt inte stått rätt till. Om kvinnans uppgifter stämmer om hur spelbolagen agerat har hon definitivt blivit utnyttjad och då är det rimligt att det sker en återbetalning, säger åklagaren i målet, Kenneth Brattström.

Ingen av de branschkännare UNT talat med känner till något liknande fall av återbetalning.

Det är vad jag vet första gången det hänt, säger Mattias Ekenberg vid Spelberoendes förening.