Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelarna hyllar Lagerbäck

Annons

Lars Lagerbäck har spelarna med sig in i det sista.

Efter beskedet om att han slutar så hyllades förbundskaptenen:

En epok är över, sade Kim Källström. Den bästa förbundskapten jag haft, sade Henrik Larsson.

Spelartruppen fick beskedet att förbundskapten Lars Lagerbäck och hans assistent Roland Andersson slutar om Sverige inte når VM vid 12-tiden på söndagen. När Kim Källström, Henrik Larsson och Rasmus Elm mötte pressen tillsammans med Lagerbäck på spelarhotellet i Stockholm några timmar senare så hyllade de sin avgående ledare:

Det är en epok som är slut i och med att vi inte kvalificerar oss till VM. Efter många fina år kanske det var dags för något nytt. Men jag tror att alla inom svensk fotboll är oerhört tacksamma för vad Lasse har gjort, sade Kim Källström.

"En respekt mellan oss"

Mittfältaren var ofta den som bänkades av Lagerbäck, ibland med väderleken som motivering. Men Källström hyllade ändå Lagerbäcks ledargärning:

Jag har inte alltid spelat och ibland tyckt att jag borde ha spelat, men det som varit härligt med Lasse är att det alltid funnits en respekt mellan oss även om det varit tungt för mig. Även i de stunderna har jag haft ett enormt förtroende för Lasse som person och som förbundskapten.

Henrik Larsson skrädde inte heller orden:

Den bästa förbundskapten jag har haft, sade Larsson, som tror kommande förbundskaptener får svårt att upprepa Lagerbäcks facit med att ta landslaget till fem mästerskap i följd. Vi har blivit bortskämda genom åren och kvalificerat oss till alla mästerskap, det ska bli kul att se när Sverige gör det nästa gång.

Hyllad av Olsen

Även den danske förbundskaptenen Morten Olsen ställde in sig i hyllningskören:

I dag är svenskarna ledsna, men det är viktigt som tränare att ha en filosofi och övertyga spelarna att det sätt vi spelar på är det bästa, och hålla fast vid den även i dåliga tider. Man utgår från det material man har, varje spelare har sin styrka och sin begränsning. Så har vi gjort och det tror jag Lars också gjort, sade Morten Olsen. Det är alltid svårt att spela mot Sverige, och det här är inte kritiskt sagt, som är minimalister.