Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelar in i Härnösand

Det låter bra på Härnösands teater. Så pass bra att den nya jazzstjärnan Isabella Lundgren har valt teatern som inspelningsplats för sin nya skiva. Och till sin hjälp har hon Nordiska kammarorkestern med musiker som främst kommer från olika delar av Västernorrland.

Annons

Men det är inte bara akustiken som lockar.

– Det är en fantastisk orkester som finns här i närheten som fått mig att spela in i Härnösand, säger Isabella Lundgren.

26-åriga Isabella Lundgren som förra året gjorde en fantastisk spelning på Metropol i Härnösand räknas numera en av Sveriges mest uppmärksammade jazzsångerskor.

2012 släppte hon sin första skiva "It had to be you". Till nästa skiva har nu ensemblen utökats högst avsevärt. Det handlar inte bara om hennes trio Carl Bagge (piano), Daniel Fredriksson (trummor) och Niklas Fernqvist (bas). Hon backas hon även upp av en hel sinfonietta nämligen Nordiska Kammarorkestern från Sundsvall.

Hela programmet är arrangerat och dirigeras av Mats Hålling. Repertoaren är till stor del hämtad ur The American Songbook, allt från melankolisk spiritual och blues till finstämd Broadwayballad och renodlad swing.

– Vi har valt lite speciella låtar som inte är så vanliga. Sedan kompletterar vi med låtar som jag och Peter Asplund och Mats Hålling skrivit.

Det här projektet använder sig av musiken som den helande kraft den kan vara.

När Tidningen Ångermanland kommer på besök spelar hon in "Everything Must Change" av Quincy Jones. Nästan hela skivan är klar.

– Det har gått fantastiskt bra att jobba tillsammans med dessa musiker. Att jag redan nu får den möjligheten känns extra bra, säger hon.

.