Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelar det någon roll vem man röstar på?

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Det borde vara varje medborgares skyldighet att engagera sig politiskt och bidra med klokskap och kompetens. Men politikerna har inte lyckats skapa ett engagemang hos befolkningen när de mest sysslar med maktspel och symbolfrågor i stället för att lösa våra vardagsproblem. Det är klart att misstron mot politiker växer när välfärden ter sig allt mera avlägsen.

Liberalerna vill ha mera EU – norrlänningar mindre EU. Varför ska man stödja en utveckling där besluten fattas av byråkrater långt bort från dem det berör. Varför ska så mycket av våra resurser gå till administrativa kostnader och höga ersättningar, skattefria förmåner med mera?

Socialdemokraterna har i dag partiets lägsta stöd och ligger under resultatet i samtliga val vi kan minnas. Under Löfvens tid har många väljare lämnat sossarna så han kan ju inte ha varit särskilt glänsande i sin roll som statsminister.

Tvärtom har han bidragit till den situation som i dag råder i Sverige. Genom att inte hantera invandringen och dess följder på ett bra sätt så har han hjälpt SD att bli ett mycket större parti som han inte vill ha att göra med.

Orättvisorna och klyftorna har ökat under Socialdemokraternas senaste fyra år i regeringsställning. Förra valet lovade sossarna lägst arbetslöshet i EU. Då låg vi på 10:e plats – nu har vi halkat ner till 17:e plats. Även på tillväxtsidan har vi halkat efter. Vårdköerna? Kriminaliteten? Och hur kan det komma sig att var sjätte pensionär i dag lever under EU:s gräns för risk för relativ fattigdom? Och hur är det med Centern egentligen när klyftorna mellan stad och land bara ökar.

Det måste löna sig att arbeta – men det måste också ha lönat sig att arbeta. Landets 2,2 miljoner pensionärer gör inte vågen för en eller två hundralappar i månaden när allt annat går upp med det fyrdubbla. En hundring extra i barnbidrag gör inte heller att man lyfter.

Inte är det konstigt att så många tycker att det blivit så motbjudande med politik och politiker när inget följer spelplanen. Och tänk på alla miljoner som skulle göra bättre nytta än påkostade valbroschyrer, klatschiga affischer med slogan som FRAMÅT och reklamfilmer med en före detta svetsare som vill ha en kokt m brö!

Thomas i Norrmesunda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel