Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparken i domarstolen början till slutet

Under torsdagen väntar kvartsfinalspelet i veckans internationella juniorturnering i Kramfors.
Flera svenska spelare är glädjande nog kvar – liksom spännande amerikanen Roscoe Bellamy, nyss fyllda 15 år som via serve och bra forehand tagit två raka segrar i pojkklassen.

Annons

Under onsdagen spelades den andra omgången färdigt i singelturneringarna och det kom en skräll direkt under morgonpasset.

En glädjande svensk sådan. Kvalspelaren Molly Helgesson från Falkenberg har visat upp en fantastiskt stabil tennis i Kramfors Tenniscenter.

I kvalspelets tre matcher tappade hon bara åtta games totalt. I första omgången fick motståndaren fyra game (6–2, 6–2) och under onsdagen såg hon till att turneringens förstaseedade fransyska fick respass ut tjejernas singelklass.

Helgessons segersiffror blev 6–2, 2–6, 6–4 och nu väntar svenskan Melis Yasar som slog ut sjätteseedade finskan Oona Orpana efter ett gastkramande tiebreak.

Minst en svenska klar för semifinal där alltså, men det ställs även ett stort hopp till Linnea Björk som imponerat i de första omgångarna.

På pojksidan utspelades ett riktigt prestigemöte mellan svenskarna Henrik Atlevi och Ilir Bashota. När de avgörande bollarna skulle spelas hade Atlevi bättre kontroll på det mentala och vann också välförtjänt med 7–5, 6–4.

Skönt att Bashota fick en varning till slut för sitt beteende, men det krävdes ett antal racketar i gummiridån, bortslagna bollar och till slut en spark på domarstolen (!).

Förvisso en tom sådan, men ändå. Det måste tas krafttag mot det där pinsamma "fjunis"-beteendet.

En som däremot uppträdde exemplariskt och med pondus under onsdagen var amerikanen Roscoe Bellamy. Han var i final i Oslo förra veckan och har stora möjligheter att gå lika långt i Kramfors.

Utav hemmaspelarna från tennisgymnasiet återstår bara Sandra Anglesjö. I par med norskan Victoria Halvorsen är de framme i semifinal efter det att de besegrat Sandras skolkompisar Julia Keranovic/Rebecca Österberg med klara 6-2, 6-0.

Även Kramfors Tennis Emil Pettersson fick lämna hemmaturneringen på onsdagen. Dubbeläventyret med Johan Garpered ändades av det spansk-kroatiska paret Javier Barranco Cosano/Karlo Boljat via 6–2, 6–4.