Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spännande motion om att öppna BB i Sollefteå – hoppas förslaget inte motarbetas

Annons

Sjukvårdspartiet har lagt en intressant motion om att öppna BB för omföderskor i Sollefteå.

Jag hoppas så innerligt att vi nu har fått en majoritet i S+M+L som kan se till patienterna och personalens bästa och inte motarbeta detta förslag bara för att det kommer ifrån ett oppositionsparti som det tidigare varit.

Den slutsats från halvtidsrapporten ”Barnmorska hela vägen” som forskaren Ingegerd Hildingsson gjort, säger att ”En önskan vore att initiera liknande vårdmodell på andra platser i regionen där förutsättningarna måhända är bättre med tanke på avstånd och resväg”.

Detta spår var Moderaterna inne på, de kallade det för ”lättförlossning” när de var beredda att bilda majoritet med SJVP, KD, C, och L.

Läste en artikel på SVT där Sundsvalls föräldrar var nöjda över att inte behöva åka till Östersunds neonatalavdelning, då det är ”besvärligt och jobbigt”. Precis så är det för alla blivande föräldrar och anhöriga i Sollefteåområdet också.

Ingen ska behöva åka långt förbi ett sjukhus för basvård.

Alla partier verkar vara öppna för en lösning för att BB i Sollefteå på ett nytt sätt kan öppna utom Socialdemokraterna. På deras distriktskongress inför valet 2018 togs beslut om att inte öppna BB i Sollefteå.

Men inför valet 2014 tog S ett kongressbeslut om tre fullvärdiga akutsjukhus i länet och det beslutet gick de som bekant emot. Så denna gång kan de också bryta mot beslutet – för patienterna och personalens bästa i HELA länet.

Carina Hellström, Vänsterpartiet

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel