Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spännande idéer på UF-mässan

Under söndagen arrangerades lokala mässan av Ung Företagsamhet i Sollefteå.

Nu var det dags igen! Ung Företagsamhet anordnar under året flera mässor där UF-företag bjuds in till att möta kunder på riktigt - och den 1 december gick den lokala mässan för Sollefteå av stapeln i en butikslokal vid Orrtorget.

Under dagen blev ungdomarna bedömda av en jury som innan dagens slut utsåg Bästa utställare. De kollade bland annat på hur man tog kundkontakt och på hur borden var framhävda.

Många kom för att passa på att njuta av ungdomarnas kreativitet och energi samtidigt som de spanade efter årets julklapp bland deras otroliga tjänster och produkter. Förutom materiella ting fanns även fikabröd på mässan, fem entusiastiska och drivna tjejer sköter ''Baking Express UF'' och visade glatt upp vad de skapar efter kunders önskemål och beställningar.

– Vi tar inte ut någon vinst själv, de pengar som vi får in går till välgörenhetsorganisationen ''Min stora dag''. Vi har tillgång till ett större kök som finns på vår skola, där gör vi de beställningar som vi får in, berättar tjejerna glatt.