Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spanien flaggar för problem

Annons

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy varnar för att det blir svårt att nå målet på 6,3 procents budgetunderskott för 2012 (från 8,9 procent). Det är vad EU har krävt och vad Rajoy sagt att Spanien ska nå med bland annat höjd moms och bränsleskatt och lägre pensioner.

Det är väldigt komplicerat att minska underskottet med 2,6 procentenheter under en recession, med så många problem med intäkter och höga finansieringskostnader, säger Rajoy till La Razon.

Samtidigt öppnar Tysklands förbundskansler Angela Merkel dörren på glänt för en nedskrivning av Greklands skulder. Merkel har tidigare varit en benhård motståndare till nedskrivningar.

Om Grekland en dag kan klara sig på egna intäkter utan att ta nya lån, då måste vi titta på situationen. Det kommer inte att hända före 2014/15 om allt går enligt planerna, säger Merkel till Bild am Sonntag enligt AFP.

Oppositionen i Tyskland har anklagat Merkel för att tona ner risken för att Grekland kommer att behöva få delar av sin skuld nedskriven. Anledningen skulle vara att Merkel inte vill framstå som allt för generös mot Grekland inför det tyska valet nästa höst.

Mer läsning

Annons