Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Späckat schema för "Idol"-vinnaren

Annons

Kvällens "Idol"-final är bara startskottet.

Lördag morgon är det soundcheck - lagom till lunch ska skivan börja spelas in.

Jag kryper nog från Stureplan till TV 4-huset, säger Calle Kristiansson.

Erik Grönwall blickar upp mot Globens enorma kupol.

När vi gick ut här i går fick jag grymma rysningar. Jag insåg att vi är i Globen och det är en känsla man inte känner varje dag. Det är overkligt. Jag hade aldrig trott att jag skulle få uppleva det, säger han.

Det var två förväntansfulla idoler som på torsdagen genomförde finalrepetitionerna på Globens stora scen.

Det känns skitbra, jag är taggad som fan. Repet har gått bra, jag är verkligen på tårna. Jag känner mig vaknare än jag brukar. Det är bara att hoppas att jag är i lika bra form i morgon så ska det här nog gå vägen, säger Calle Kristiansson.

Skeptisk till en början

Båda finalisterna fick också känna på vinnarlåten: "Higher".

Ska jag vara ärlig så var jag skeptisk i början, jag visste inte vad jag skulle göra med den. Det är inte alls min typ av låt egentligen. Trodde jag. När jag väl sjöng in det blev det jäkligt häftigt. Det blev min låt liksom, säger Calle Kristiansson.

För vinnaren väntar ett hektiskt schema. Redan klockan åtta på lördagsmorgonen ska han infinna sig för soundcheck på TV 4:s "Nyhetsmorgon".

Det är detta man vill göra. Det är drömmen, så det är bara att börja jobba. Jag kryper nog från Stureplan till TV 4-huset, säger Calle Kristiansson och skrattar.

"Sömnen viktig"

Erik Grönwall förklarar:

Det är bara rakt in i kaklet, fullt ös. Det blir en väldigt kort efterfest, sömnen kommer att vara viktig oavsett placering, säger han.

Inspelningen av vinnarskivan - som ska färdigställas på en vecka - börjar vid lunchtid på lördag.

Självklart är det bra om man hinner förbereda sig, men det går inte liksom. Det är bara att gilla läget och försöka något bra av det, säger Calle Kristiansson.