Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Soukalova skrällvann i Pokljuka

Annons

Tjeckiskan Gabriela Soukalova svarade för skidskyttesäsongens hittills största skräll då hon vann världscupsprinten över 7,5 kilometer i Pokljuka, Slovenien.

Soukalova har inlett säsongen jämnt, men hade inte en enda placering bland de tio främsta före fredagens fullträff. Hon sköt fullt och tog sin första världscupseger med 2,1 sekunders marginal till tyskan Miriam Gössner. Gössner hade överlägset bästa åktid, men hon missade två skott och det var ett för mycket.

Finländskan Kaisa Mäkäräinen var den enda som var i närheten av samma fart som Gössner. Mäkäräinen var bara 10,5 sekunder långsammare, men med fyra bom fick hon nöja sig med 22:a plats.

Tora Berger, norskan som tog en trippelseger vid världscuppremiären i Östersund, kostade på sig två bom och hamnade först på 27:e plats.

Ymnigt snöfall och nollgradigt ställde till det för många. Bland annat för den svenska kvartetten, som hamnade långt utanför tätdiskussionen. 55-56-57 och 82 blev resultatraden för svenskorna, med Anna-Karin Strömstedt först. Hon hade tre bom och dessutom inte bättre än 46:e åktid, och var drygt två och en halv minut efter segrarinnan.

Strömstedt, Åsa Lif och Elisabeth Högberg är dock bland de 60 som får köra lördagens jaktstart.

Mer läsning

Annons