Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Soran Ismail blir vintervärd

Annons

Lyssnarna har fått rösta och sagt sitt. Åtta vintervärdar är nu redo att få berätta sina historier i "Vinter i P1", den mörka årstidens motsvarighet till "Sommar".

Under jul och nyår kan vi återigen höra flera av sommarpratarna i "Vinter i P1". En av värdarna är Soran Ismail, som den senaste tiden hamnat i hetluften sedan han förkommit på en film där han deltar i en hetsig diskussion med tre ledande SD-politiker som uttrycker kränkande och rasistiska åsikter på filmen. Men Ismail tänker inte prata om händelsen i programmet.

Det här kommer handla mer om mitt yrke som komiker och om yttrandefrihet. Jag tackade ja innan det här med Sverigedemokraterna, säger han till TT Spektra.

Komikerrollen

I stället kommer han att prata om sin roll som komiker.

Jag är först och främst komiker, och ska prata om problematiken kring den rollen - om vad har man för ansvar som avsändare och mottagare. Kan man skämta om allt?

Den som är först ut är skådespelaren och sångaren Rikard Wolff som kommer prata om kärlek och drömmar. På nyårsdagen avslutar komikern och skådespelerskan Sissela Kyle.

De andra vintervärdarna är Hanna Hellquist, Annika Östberg, Morgan Alling, Lars Lerin och Olof Wretling.

Mer läsning

Annons