Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sophia Somajo får jubileumspris

Annons

22-åriga Sophia Somajo mottar Skaps jubileumspris för sitt arbete som kompositör, producent och låtskrivare. Hon har skrivit låtar åt bland andra Darin, Vincent Pontare och Backstreet Boys.

Sophia Somajo har inte bara skrivit låtar åt andra. Hon slog igenom förra året med singeln "Stockholm calling", en låt som hon skrev och producerade själv hemma i sovrummet, endast med hjälp av sin bärbara dator. Den nådde till radiostationer och ledde så småningom till ett skivkontrakt. "Laptop diaries", hennes debutalbum, kom i september och fick fin kritik.

Mottagarsumman för Skaps jubileumspris är 40 000 kronor och syftet med priset är att uppmärksamma i första hand yngre kompositörer och ge dem möjlighet att utveckla sitt kreativa arbete. Skapstipendier delades även ut till Victoria Bergsman, Palle Danielsson, Ylva Eggehorn, Fredrik Kempe och Stina Tyskling.

Skap är Sveriges intresseförening för kompositörer, textförfattare och arrangörer. Tidigare mottagare av jubileumspriset är bland andra Ola Salo, Lisa Miskovsky och Salem al Fakir.

Mer läsning

Annons