Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarlov för Nipanskolans yngsta

Sommarklädda i det kylslagna vädret tågade de yngsta eleverna från Nipanskolan med stort allvar in i Multrå kyrka och skolavslutning.

Skolorna runt om i kommunen har sina skolavslutningar vid olika tillfällen under några dagar. Nipanskolans elever samlades på onsdagen, med föräldrar och övrig släkt, i Multrå kyrka inför sommaren och det efterlängtade lovet.

Förväntansfulla till kyrkklockan klang tågade barnen med två fanbärare i täten in i kyrkan som redan var knökfull av föräldrar, syskon och annan släkt. Trots att den ljuva sommaren kommit av sig en smula var flickorna klädda i somriga klänningar och pojkarna i kortärmat.

När barnen tagit plats i de främre kyrkraderna var det dags för den numer obligatoriska skolavslutningsmelodin. Tillsammans sjöng de Idas sommarvisa med grön kohage, skär himmel, vatten i bäcken och benen fulla av spring.

Sedan bjöd klasserna på olika melodier och först ut var förskoleklassen som alldeles bedårande sjöng Pippis sommarvisa. Det var idel sommarmelodier unisont och klassvis som framfördes och visst kändes sommaren trots småregn.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78