Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarens bästa friluftsbilder – här är alla vinnarna

I sommar anordnade Örnsköldsviks kommun en fototävling där invånarna ombads fotografera sitt friluftsliv. 340 bidrag skickades in och den vinnande bilden föreställde vandrare på Höga Kustenleden i Skuleskogen.

Första pris gick till Elin Ström från Domsjö. Vinnarbilden togs under en fotovandring som anordnandes av Friluftsfrämjandet i mitten på juni. Elin Ström var en av ledarna för vandringen.

– Just den här bilden tog jag vid solnedgången och den föreställer två vandrare som försöker fånga ljuset med sina kameror, säger Elin Ström.

Första priset var ett presentkort på 4000 kronor hos Naturkompaniet som vinnaren kommer att använda på friluftskläder.

– Jag älskar att vara ute i naturen och fotar mycket naturbilder.

Tävlingen arrangerades av kultur- och fritidsavdelningen i och med att Örnsköldsviks kommun utsågs till Sveriges friluftskommun 2015.

– Vi tyckte att det var en kul grej med en fototävling samtidigt som vi arbetar för att fler ska upptäcka Örnsköldsviks fantastiska friluftsliv, säger Bo Edman, friluftsstrateg på kultur- och fritidsavdelningen.

Fotografierna som skickades in skulle visa friluftslivet från sin bästa – i alla möjliga situationer och skulle vara tagen på någon av följande platser; Höga Kustenleden, High Coast Art Valley, Skuleskogens nationalpark, Trysunda naturreservat, Skallbergsgrottorna eller Stockholmsgata naturreservat. 340 bidrag skickades in via hashtaggen #FRILUFTSKOMMUN2015. Juryn valde sedan ett vinnande bidrag och åtta bilder som hamnade på delad andraplats.

– Vinnaren skulle vara en bild där vi kunde se fotografens förmåga att se bortom det förväntade och som fångade friluftslivsplatserna ur en personlig eller överraskande vinkel, säger Bo Edman.

– Alla de vinnande bidragen hade något som stack ut lite extra.

LÄS OCKSÅ: Ska Örnsköldsvik lämna tillbaka titeln Årets Friluftskommun?

LÄS OCKSÅ: Örebro Årets Friluftskommun?

LÄS OCKSÅ: Glädje och skratt på Prästänget tack vare kommunens prispengar