Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Som en våldtäkt på vår familj"

I september i fjol gick han i pension efter 40 år som lärare. Hustrun var redan pensionär och paret skulle nu njuta av livet på ålderns höst.

Men i själva verket blev det ett helvete.

- Det är som en riktigt usel Beckfilm. Jag brukar beskriva det som en våldtäkt på vår familj, sa mannen under rättegången.

Han har haft en otrolig tur att han överlevde. Kulan träffade halsen under vänster öra och gick vidare under huden, genom underhudsfettet och ut efter cirka 15 centimeter och sedan in i en vägg i huset. Några millimeter fel och utgången hade varit en annan. Läkaren som skrev intyget förklarade att om kulen träffat något av de fyra stora blodkärlen hade han varit död inom 5-10 minuter.

Jag minns att jag kände en smak som jag aldrig tidigare upplevt. Sedan blev det svart och jag ramlade baklänges ner för trappan i huset.

- Det som hände känns som en dröm. Jag var övertygad om att min hustru dödats när jag vaknade upp efter träffen.

Mardrömmen har påverkat Sollefteåparet hårt. De har bestämt sig för att sälja huset och får nu hjälp av en psykoterapeut för att kunna bearbeta händelserna och gå vidare i livet.


Läs mer i torsdagens TÅ
OLA THELBERG
070-218 31 09

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67