Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sollefteås skidtalang: "Det var roligt att vara i gång igen"

Sollefteå Skidor visade spets och bredd när Scandic Cup startade.
– Vi är starka, säger Ebba Andersson som vann D 19-20.

Fjolårets bronsmedaljör på junior-VM gjorde säsongens två första tävlingar i Idre. Ebba Andersson stod över Bruksvallarna på grund av förkylning.

– Det var roligt att vara i gång igen.

Ebba Andersson kom femma i fredagens sprint.

– En tuff och tight final som gick fort. De andra var starkare.

Hon tog hem lördagens 5 kilometer i fristil. Hon var 11,2 sekunder snabbare än Emma Ribom från Kalix SK.

– Jag var offensiv från start. Föll nästan, ibland blir man ivrig. Resten av loppet gick bra. Banan var inte den tuffaste jag tävlat på. Men det gällde att hålla i på varje parti.

Vill du åka i världscupen i vinter?

– Absolut skulle jag vilja göra det. Men det är inte fokus på det nu.

Sollefteås Frida Karlsson slutade tvåa i sprinten i D 17-18 och vann fem kilometersloppet överlägset. Hon var hela 34,6 sekunder före Tua Dahlgren från Spikbodarnas IK.

Under söndagen kördes ett lopp över tre kilometer och Karlsson åkte in på andra plats. Ebba Andersson valde att avstå söndagens tävling.

Ebbas storebror Fredrik Andersson stod för en stark insats i H 17-18 som åkte 10 kilometer. Han kom tvåa och var slagen med 22,4 sekunder av Eric Rosjö, IF Hallby SOK.

Nationella juniorcupen består av åtta deltävlingar, varav sex räknas i den totala cupen.

Även Intersport Cup för seniorer drog i gång i helgen. Sollefteås senior Julia Jansson slutade på 13:e plats över 15 kilometer. Hon kom på tiondeplats i sprint.

Maja Petersson från Vårby kom tolva i sprint i D 17-18.