Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteåpolitiker i orons Bangkok

Oroligheterna, våldet och kaoset ökar i Thailand varje dag. Mitt i händelsernas centrum, på hotell Grand President i Sukhumvit, semestrar politikern Mikael Sjölund från Sollefteå.

– Området kring hotellet har i praktiken blivit öde på några få dagar, berättar han.

Annons

UD avråder sedan flera veckor turister från att resa till Bangkok. För de som redan finns där är rådet att hålla sig informerade och inte ens befinna sig i närheten av någon avspärrning. Mikael Sjölund har en dryg kilometer till närmsta avspärrning, i riktning mot rödskjortornas läger.

– När vi kom var det ett tiotal soldater utposterade. Nu är de ett 100-tal. De vaktar uppgången till Skytrain som ligger nära hotellet. Det går inga tåg men man är orolig för sabotage, berättar Sjölund.

Rörligheten i staden har blivit högst begränsad. Kollektivtrafiken har stängt och många gator mot centrum är avspärrade. I fredags stängde de stora varuhusen och på lördagen började även småbutiker att stänga. Sjölund uppskattar att cirka 90 procent av affärerna är stängda och matbutikerna har begränsade öppettider.

– I vanliga fall är det också fullt med gatustånd och jättetrångt. Men nu är gatorna tomma, jag träffade en person som bott i Bangkok länge och han hade aldrig varit med om så öde gator, säger Sjölund.

Hur fungerar vardagen?

– Hjälpligt. Vi har frukost på hotellet och när man går ut gäller det att hitta något ställe som är öppet för lunch eller kaffe. Än finns det öppna restauranger.