Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sollefteåman ber regeringen om nåd

I maj i fjol dömdes en 57-årig man från Sollefteå kommun till en månads fängelse för narkotikabrott och grovt rattfylleri. Nu har mannen vänt sig till regeringen och bett om nåd. Han klarar inte av ett fängelsestraff.

Annons

Efter fängelsedomen, som meddelades av Ångermanlands tingsrätt, vände sig mannen till Kriminalvården med en begäran att få avtjäna straffet genom så kallad intensivövervakning. Det blev avslag och nu vänder sig 57-åringen till regeringskansliet och justitiedepartementet.

I sin nådeansökan förklarar mannen, som är förtidspensionerad, att han har svåra hälsoproblem som gör att han dagligen behöver hjälp via hemtjänsten. Det handlar om hjälp med mat, personlig omsorg samt tillsyn både natt och dag.

"Jag har skador efter långvarigt missbruk i form av nedsatt minne och orientering. Jag klarar inte av att sitta i fängelse utifrån mina psykiska och fysiska hälsoproblem", skriver mannen i sin nådeansökan.