Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sollefteåbo i mordutredning: Polisens intresse gäller Brattåsmorden

En Sollefteåbo förekommer nu i utredningen av Brattåsmorden.
Mannen har nyligen varit kallad till förhör av polisen i Sundsvall som övertagit utredningsarbetet från Härnösand.
– Jag kan varken bekräfta eller dementera uppgifterna, säger Josefine Perming–Tengqvist, spaningsledare för utredningen av Brattåsmorden.

Sollefteåbon är en man i 50-årsåldern. Han är inte känd för någon brottslig verksamhet. Mannen förekommer nämligen inte, i alla fall inte under de senaste åren, i polisens brottsregister.

Men Josefine Perming-Tengqvist vill alltså inte kommentera just det här fallet, och på frågan om de kallat Sollefteåbon svarar hon:

– Kanske, kanske inte. Vi kallar folk till förhör nästan hela tiden och kan på så sätt avskriva personer från utredningen. Ju färre som kvarstår desto närmare en lösning kommer vi.

– Men jag kan inte gå in och kommentera specifika utredningsåtgärder, betonar Josefine Perming–Tengqvist.

Enligt våra uppgifter finns i alla fall Sollefteåbon nu med i utredningen över Brattåsmorden. Men i vilken grad han är intressant för polisen i dag är svårt att säga.

– Vi har ingen misstänkt gärningsman. Men visst är det en dröm man har att vi ska hitta en gärningsman.

Brattåsmorden är fortfarande ett ouppklarat dubbelmord som inträffade 31 maj 2005 på en gård i Brattås utanför Härnösand. Paret Tor Öberg och Gerd Wiklund mördades och hittades av Tors dotter 2 juni.

Mordet har vid flera tillfällen uppmärksammats i TV 3 i programmet Efterlyst. Det har även förekommit vid fler än ett tillfälle i SVT:s program Veckans brott och där gjorde bland annat Leif GW Persson en rekonstruktion av vad han tror hände för snart 11 år sedan.

– Vi får fortfarande in många tips gällande Brattåsmorden. Särskilt när det skrivits om det i media eller när det varit med i program som exempelvis Efterlyst, berättar Josefine.

Josefine Perming-Tengqvist berättar att de oförtrutet jobbar vidare med Brattåsmorden. Hon är spaningsledare och den här månaden ut assisteras hon av utredare. Men sedan försvinner de från utredningen och därefter ska Josefine jobba med att sammanställa utredningen och lämna materialet vidare.

För genom den nya organisationen som blir inom polisen kommer utredningen av Brattåsmorden framöver att ligga hos polisen i Umeå.

Läs också:Utredning om Brattåsmorden i malpåse

Läs också:Söker sanningen bakom Brattåsmorden i ny podd

Läs också: Podden om Brattåsmorden gör succé