Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill bygga större vindkraftverk i Västvattnet – ansöker om tillstånd

I en ansökan till Länsstyrelsen i Västernorrland vill nu Eoulus vind bygga större vindkraftverk än tidigare planerat i Västvattnet i Sollefteå kommun. Istället för 170 meter höga vill man nu bygga vindkraftverk med en totalhöjd på 220 meter.

Annons

Eolus vind vill bygga större vindkraftverk i Västvattnet än tidigare planerat.

I en ny ansökan till Länsstyrelsen vill Eoulus vind bygga större vindkraft. Istället för de 170 meter i totalhöjd som man har tillstånd för, vill man nu utöka till en totalhöjd på 220 meter. Dessutom vill man att tiden man har på sig att sätta igång ska ändras till fem år efter att deras nya ansökan vunnit laga kraft.

Förutom förändringar på totalhöjden vill Eoulus också ta bort begränsningen gällande maximal navhöjd och rotordiameter. Tillstånd är tidigare givet för vindkraftverk med en totalhöjd av högst 170 meter, med en navhöjd av högst 125 meter samt med en rotordiameter på högst 115 meter.

Eolus vind beviljades den 25 maj 2015 miljötillstånd för uppförande och drift av gruppstation för vindkraft på del av fastigheterna Västvattnet 1:26, 1:27, 1:28, 1:35, 1:51 och 1:54 i Sollefteå kommun.

Tillståndet gäller i trettio år med en igångsättningstid på fem år. Uppförandet av vindkraftverken har ännu inte påbörjats och inte heller förberedande markarbeten.

Mer läsning

Annons