Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt med egen nämndför konsumentfrågor

Annons
Viktigt med egen nämnd

för konsumentfrågor

Konsumentnämnden säger nej till sin egen nedläggning.

- Konsumentfrågorna är viktigare än någonsin och att lägga de frågorna i en servicenämnd tillsammans med vissa fastighetsfrågor, vatten- och avloppsfrågor och liknande är ingen bra lösning, säger Ulla Carlsson (s), ordförande i konsumentnämnden.

Vid ett extra sammanträde i går gick nämnden igenom förslaget till ny nämndorganisation nästa mandatperiod.

Ett av förslagen är att konsumentnämnden läggs ned helt och hållet och konsumentfrågorna förs till en ny nämnd, servicenämnden, som skall ansvara för teknisk verksamhet avseende avfall, vatten och avlopp samt servicekontorets frågor.

Ulla Carlsson är orolig för att konsumentfrågorna inte kommer att få en politisk belysning och beslut utan bli rena tjänstemannafrågor.

Förslaget om ny nämndorganisation är ute på remiss och synpunkter skall vara lämnade senast 15 maj. I juni skall omorganisationen beslutas av fullmäktige.

Konsumentnämnden passade också på att besluta sig för en positiv inställning till ett länsövergripande projekt för konsumentfrågor med alla kommuner som medlemmar och där huvudfrågan gäller konsumentinformation i skolorna.

Konsumentfrågorna har fått extra pengar från staten för projekt av den här typen, eftersom konsumentfrågorna blivit allt viktigare - och allt svårare.

gaje blixt

Mer läsning

Annons