Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ska betala till Graningebyn?

Annons
Vem ska betala till Graningebyn?

Ska alla Graningebor som skänker 100 kronor till Graningebyns kulturstig kontrolleras?

Det undrar Graningebon Lars Flodman då kommunen har avvisat närmare 80 000 kronor som företagaren Lars Olof Känngård ville skänka.

Styrelsen för Graningebyn vill inte befatta sig med Känngård då de befarar att han har skatteskulder.

Alla som bor i Graninge har fått ett brev med en vädjan om en slant till den planerade kulturstigen. Satsa 100 kronor på din bygd är uppmaningen. Många Graningebor har också hörsammat uppropet, en del har skänkt mer pengar, en del mindre.

I brevet förklaras att EU har beviljat en halv miljon kronor till kulturstigen men att det saknas 168 000 kronor och om inte det ordnas går pengarna tillbaka till EU och det blir ingen kulturstig.

Lars Flodman ifrågasätter styrelsens kategoriska uttalanden om Lars Olof Känngård och hans skatteaffärer.

- I konsekvensens namn borde det väl också kolla alla andra som sänker pengar för att inte någon skugga ska falla på Graningebyn, säger han.

Lars Flodman menar att kommunens sätt att ta emot företagare är under all kritik.

- Borde inte kommunen istället välkomna de företagare som kommer hit istället för att mer eller mindre sparka ut dem, säger Flodman som menar att kommunens agerande vittnar om både hyckleri och diskriminering av människor.

Kulturstigen ska bli en handikappsanpassad stig som leder ner till Graningesjön med start i Graningebyn. Längs stigen och nere vid strandkanten kommer två upplevelseplatser (konstverk) med sittplatser att anläggas. Dessa ska levandegöra industrisamhällets kulturarv i Graninge. I projektet ingår vidare en genomgång av Graninge ur turismsynpunkt, vad de är bra på och hur de kan samordna sevärdheter och guidning i Graninge.

maria wennberg

0620 257 93

maria.wennberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons