Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenkrig, färgfest och filmläger – här är sommarlovsaktiviteterna i Sollefteå

Nu börjar programmet för sommarlovsaktiviteter för ungdomar att ta form i Sollefteå kommun.

Annons

Vattenkrig, färgfest och filmläger är några av aktiviteterna ungdomar kan ägna sig åt på sommarlovet i Sollefteå.

– Det här är den största satsningen på sommarlovsaktiviteter jag känner till i Sollefteå kommun, säger Majed Safaee, kommunikationsstrateg vid Sollefteå kommun.

Vattenkrig är en av många ungdomsaktiviteter i Sollöefteå i sommar.

Ungdomarna i Sollefteå kommun kommer att erbjudas ett synnerligen digert programutbud med spridning över hela kommunen.

– Aktiviteterna pågår huvudsakligen under juli månad och sedan blir det ytterligare något inslag i början av augusti.

Läs också: Sommaraktiviteter för ungdomar – så mycket kan din kommun få i bidrag

Det är MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, som det här året delar ut en stor summa pengar bland landets kommuner. För länets sju kommuner handlar det om en totalsumma på 4 900 000 kronor och ur den summan är Sollefteå berättigad till drygt 520 000 kronor.

Men kommunen måste självklart kunna påvisa att de verkligen genomför arrangemang så att de får ta del av pengarna och som sagt, det kommer att hända en hel del över hela kommunen under några veckor i juli och början av augusti.

Först ut är ett skumdisco som arranegras i stadsparken i Sollefteå i början av juli och därefter duggar aktiviteterna tätt.

Läs också: Här är Dolly Styles nya video från Sollefteå

Ett blivande stjärnskott inom musikbranschen är Nova Miller och hon kommer att uppträda på Forums utomscen i Junsele i samband med deras marknadsdagar. I Junsele kommer de även att ordna en utomhusbio.

Några mil därifrån, i Ramsele, blir det bland annat en stor grillfest och i Näsåker pågår förberedelser för ett filmläger.

Det finns ytterligare några programinslag som verkligen sticker ut och de är förlagda i Sollefteå. Dels handlar det om ett vattenkrig och en färgfest och platsen för de båda evenemangen är stadsparken.

– Både vattenkrig och färgfest känns verkligen speciellt och det är ju ingenting som vi känner till att någon annan i de här trakterna anordnar, fortsätter Majed Safaee.

De kommer att köpa in vattenpistoler, färgpatroner och färgkanoner för att göra det här möjligt.

Mer läsning

Annons