Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väg 335 öppnar för trafik

Väg 335 i Sånga utanför Sollefteå öppnades på tisdagskvällen. En körbana kommer dock att vara stängd i ytterligare några dagar.

Annons

Torsdagen den 19 september inträffade det omfattande vägraset mellan Para och Sånga kyrka utanför Sollefteå. Till följd av det kraftiga regnandet spolades en bit av vägbanan bort. Sedan dess har vägen hållits stängd och trafiken har fått ledas om över Prästmon respektive Backsjön-Björksjön.

Det var sagt att vägen skulle öppnas i fredags, men reparationerna har dragit ut på tiden. Först på tisdagskvällen kunde ett körfält öppnas. Vid 18-tiden arbetade man med att få upp trafikljusen och vid 19-tiden var det enligt Trafikverkets hemsida öppet för trafik. Dock bara i ett körfält. Tunga transporter får välja en annan väg tills även andra körbanan öppnats.

–  Maxvikten blir 16 ton, så riktigt tunga lastbilar kan inte komma fram, säger Michael Selander på Trafikverket.

Han räknar inte med att det ska bli någon köbildning trots att bara en körbana är öppen.

När båda körbanorna öppnar igen är för närvarande oklart. Man väntar fortfarande på leveransen av den sista tredjedelen av vägtrumman.

– Får vi den snabbt kan vi öppna hela vägen i helgen, annars blir det i nästa vecka, säger Michael Selander.

Återställningsarbete vid vägen kommer att pågå under hela nästa vecka. Vid raset säckade den gamla vägtrumman ihop och spolades bort. Nu har två tredjedelar av den nya vägtrumman lagts på plats. Arbetet med att fylla igen hålet med stenkross, bärlager och förstärkningslager pågår.

Mer läsning

Annons