Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utflykt till Ulvön i vackert väder

/

PRO Ådals-Liden åkte till Ulvö hotell den 29/6 för att avnjuta en skärgårdsbuffé.

Annons

Ett tjugotal PRO:are hade mött upp för en dagstripp från Näsåker till Ulvön med Kjell Håkansson bakom ratten. Så gick färden riksväg 90 förbi Sollefteå, vidare mot Mjällom för vidare transport med m/s Kusttrafik till Docksta, där vår chaufför klev ombord, vidare över Ullångersfjärden mot hamnen på norra Ulvön.

Vi såg Skuleberget ur en helt ny vinkel och Sveriges högsta ö nämligen Mjältön. I väntan på buffén på Ulvö Hotell tog vi en tur längs strandpromenaden. Vi såg bland annat Ulvö gamla kapell, Norrlands äldsta bevarade träbyggnad, byggd av gävlefiskarna 1622, med originalmålningar på väggar och tak som målades av Roland Johansson Öberg 1719.

Ett museum är under uppbyggnad där man ska visa öns historia, främst från fisket. Så var det dags för dagens höjdpunkt, skärgårdsbuffé och den var verkligen värd att vänta på. Mätta och belåtna började vi så hemfärden med m/s Kusttrafik nu till Docksta där bussen väntade. Så åkte vi E4:an söderut över Höga Kusten bron för att sedan köra Riksväg 90, Sveriges sämsta väg, mot Näsåker. Denna dag hade vi dessutom tur med vädret, så det blir en dag att minnas.

J-B

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons