Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppfinnare prisas

Annons
Uppfinnare prisas

Föreningen Solidé och SNA delade i går, torsdag, ut egna stipendier till tre lokala innovatörer. Alla tre var med i den lokala uttagningen till det nationella Skapa-stipendiet. De gick visserligen inte vidare till läns- och riksnivå men föreningen vill ändå uppmärksamma deras arbete.

De tre stipendiaterna var Lars Blomén, som arbetar med en energirelaterad uppfinning, Henry Sundin, som arbetar med att utforma ett specialverktyg för bil, samt Iréne Wendel som redan tagit patent för sin skoterbarnsele och fått ut den på marknaden.

Föreningen Solidé, som i nuvarande form funnits i fem års tid, arbetar för att stötta och hjälpa lokala innovatörer och slussa dem igenom de ofta krångliga procedurerna från idé och uppfinning till tillverkning och marknadsföring.

- Det är viktigt att vi har föreningen med oss, säger Lars Blomén.

- Man får råg i ryggen och känner att man har ett ständigt stöd, någon att vända sig till när man får problem av olika slag.

Under fjolåret passerade ett 40-tal uppfinningar revy genom föreningen.

- Det tyder på en stor kreativitet och vi vill på alla vis uppmuntra innovatörerna, säger Per-Lennart Ledin från Solidé.

- Det behöver inte vara märkvärdiga uppfinningar; de bästa och mest geniala idéerna är ofta den allra enklaste lösningen!

De flesta uppfinningar kretsar kring olika lösningar på vardagslivets till synes små problem. Iréne Wendels skotersele för småbarn är en enkel konstruktion men nog så viktig i situationer när all kraft krävs för att hantera skotern eller om andra oväntade saker inträffar.

katarina östholm

0620-257 90

katarina.ostholm@tidningen.to

Innovatörer.

Henry Sundin, Iréne Wendel och Lars Blomén fick alla motta pris från föreningen Solidé för sitt enträgna arbete.

Foto: Katarina ÖstholmMer läsning

Annons