Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två nämnder, två förslag - men bara en kontaktperson

Annons
Två nämnder, två förslag - men bara en kontaktperson

- barn-kultur-utbildningsnämnden vill ha klarhet

Vem som skall vara kommunens kontaktperson för vuxenutbildning gentemot skolverket diskuteras just nu.

En person från barn-kultur-utbildningsnämnden, bku eller en person från närings- och utvecklingsnämnden.

Båda ansvara r för vuxenutbildning, men på olika sätt.

Vuxenutbildning finns i dag i två nämnder i Sollefteå kommun, dels den nya närings- och utvecklingsnämnden, nu-nämnden och dels barn-, kultur- och utbildningsnämnden, bku. Inom bku finns i dag gymnasial och grundläggande vuxenutbildning, särvux, sfi och påbyggnadsutbildning. Nu-nämnden ansvarar för kurser inom kunskapslyftet, högskoleutbildningar vid Lärcenter och ett aktivitetscenter/datortek.

- För mig är det en självklarhet att kontaktpersonen för vuxenutbildning skall ligga på förvaltningschefen inom bku. Det trodde jag inte ens det skulle bli diskussion om, säger Mona Westerlund (v), vice ordförande i nämnden.

Men diskussion har det blivit, eftersom även nu-nämnden har föreslagit en kontaktperson och det har i sin tur resulterat i en skrivelse till kommunstyrelsen, där barn-, kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott kräver klarhet på flera punkter.

Dels vill man veta vem som fattat beslut om vem som är kontaktperson, dels vem som har utsetts, på vilka grunder beslutet har fattats och vilket uppdrag kontaktpersonen fått.

Uppgiften som kontaktperson handlar om att företräda hela vuxenutbildningen i kommunen, bland annat när det gäller ansökningar om statsbidrag.

Skolverket har 350 miljoner kronor att fördela inom landet för en ²utveckling av en kommunal infrastruktur som främjar vuxnas lärande².

Där skall all vuxenutbildning ingå men även folkbibliotekens roll.

gaje blixt

Mer läsning

Annons