Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två år sedan miljonvinsten i tv – så förändrades Anna-Lisas liv: "Var jobbigt i början"

På dagen för två år sedan vann Anna-Lisa Strandberg, 86 år från Sollefteå, den hittills högsta vinsten som förekommit på trisslotteriet i Sverige.
100 000 kronor i 25 år, totalt 30 miljoner, skrapade Anna-Lisa fram i TV 4:s Nyhetsmorgon.

Annons

Anna-Lisa Strandberg från Sollefteå vann rekordvinsten på triss för två år sedan.

– Jag har fortfarande svårt att förstå att jag vunnit så mycket pengar, säger Anna–Lisa om rekordvinsten från 2014.

Läs också: Hittade spelvinst på halv miljon

Livet har dock inte förändrats så mycket för Anna-Lisa sedan hos satt i TV-studion tillsammans med programledarna, Anders och Martin Timell, en tidig lördagmorgon för två år sedan.

– Jag har nyligen köpt en stuga efter kusten. Men annars kan jag inte påstå att jag lever särskilt annorlunda. Jag växte upp tillsammans med mina föräldrar och sju syskon på ett jordbruk och vet vad det innebär.

Anna-Lisa bor kvar i sin lägenhet i Sollefteå dit hon flyttade 1985 och den lämnar hon inte:

– Här ska jag bo kvar så länge jag lever, säger hon med bestämd röst.

Trissvinsten som är den högsta i historien i Sverige glömmer hon inte, och allra helst inte stunden hon fick tillbringa i TV-studion med bröderna Martin och Anders Timell. Programledarna blev nästan mer uppspelta än Anna-Lisa över över rekordvinsten som skrapades fram via två trisslotter.

– Ja, nu kommer jag inte ihåg vilken av dem som sa vad. Men en ropade att jag kunde köpa hela Sollefteå och en frågade om han fick gifta sig med mig, berättar Anna-Lisa och tillägger med ett leende.

– Men det fick han inte.

Läs också: Vägen till rikedom

Anna-Lisa Strandberg tycker fortfarande att det känns overkligt att hon vunnit så mycket pengar som 30 miljoner kronor. Det som Anna–Lisa till en början trodde var en vinst på 90 kronor. Hon berättar:

– Jag köpte lotten och trodde att jag vunnit 90 kronor. Så jag gick till affären och löste ut pengarna. Men senare på eftermiddagen ringde det på dörren och utanför stod butikschefen med en tårta och blommor.

– Först förstod jag ingenting. Men han berättade att de gjort den vanliga kontrollen över vinstlotter och då upptäckte de högvinsten. Att de kunde spåra den till mig var visst tack vare något nummer de hade genom mitt kort i butiken.

– Så sedan satt vi här och mumsade i oss av tårtan.

Mer firande blev det förstås en tid senare, närmare bestämt 31 maj 2014, efter att hon skrapat fram högvinsten.

– Ja, då blev det god mat och champagne hos min bror i Bålsta.

Läs också: Vinster för miljoner hämtas inte ut

Fast allt har inte varit frid och fröjd efter rekordvinsten. Många är de som ringt och skickat tiggarbrev till Anna-Lisa.

– Ja, det var faktiskt jobbigt i början, men nu har det lugnat ned sig. Jag hoppas inte det här väcker liv hos dem igen.

Mer läsning

Annons