Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Skidpremiär i Hallstabacken

/
  • Roger Svensson gläds åt att kunna öppna Hallstabacken trots en vädermässigt usel vinter.

Halva backen åkbar på konstsnö. "Skönt att vi i alla fall kan öppna den här delen"

Annons

Almanackan säger vinter. Tittar man ut ser det ut som höst. Men regn och plusgrader till trots. Nu öppnar Hallstabacken i Sollefteå för säsongen.

– Det känns bra, vi fick en vecka med köldgrader och det räckte för att kunna öppna en del av backen, säger Roger Svensson, vd för Hallstabacken AB, anläggningens nya arrendator.

På lördagen är det premiär. Backen har öppet hela bredden upp till den så kallade "motorbacken". Det är ungefär halva längden.

– Normalt skulle vi ha varit i gång i början av december. Men det har inte snöat någonting. I stället har det varit plusgrader och till och med regn, säger Svensson.

Hallstabacken drivs från och med den här säsongen av Hallstabacken AB, ett nybildat företag med GTM, Gjersvolds Trädgård och mark, som huvudägare. Peter Gjersvold själv är vice vd i det nya bolaget och Roger Svensson, som kommer från Sollefteå Alpina och dessutom har en del uppdrag i skidförbundet, blir vd och ska sköta den dagliga driften.

Som ny arrendator blir man naturligtvis stressad när vädrets makter inte är med. Men snökanonerna har fungerat bra.

– Nu har vi flyttat upp dem ovanför hotellet och till branten. Får vi bara någon vecka med köldgrader så ska vi kunna öppna hela backen. Men som det ser ut nu i prognoserna blir det inte före jul och nyår, säger Svensson.

På premiären i dag är för övrigt också barnbacken öppen.

– Det är många som hört av sig och vill åka. Och under jul och nyår är det många hemvändare som kommer. Därför är det skönt att vi i alla fall kan öppna den här delen.

Nu kan den alpina träningen också börja. Redan i helgen kommer bland annat Kramfors alpina klubb till Hallstabacken för att träna.

Mer läsning

Annons