Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Truckhallen som inte blir av kostar en halv miljon

Annons
Truckhallen som inte blir av kostar en halv miljon

Det blir ingen ny truckhall till gymnasieskolans transportlinje. Kvar finns bara en räkning på närmare en halv miljon kronor för kommunen att betala.

Ytterligare ett kapitel läggs därmed till truckhallens långa historia.

Gudlav-Bilderskolans ledning har i tio år kämpat för en funktionell utbildningslokal för fordonsprogrammets transportgren. Hittills har de hankat sig fram i provisoriska lokaler vid skjutbaneområdet på Remsle samt hyrt lokaler av Skedomsskolan.

I våras såg det ut som om man kunde sätta punkt för följetongen. Beslut att bygga en ny hall var fattade, pengar fanns avsatta och fastighetskontoret tog kontakt med byggföretaget NCC som satte igång med projekteringen.

- Efter en och en halv vecka fick vi besked från kommunstyrelsen att stoppa hela projektet, säger Bosse Bergqvist, chef på fastighetskontoret.

Det blev droppen som fick bägaren att rinna över för Anders Eriksson, rektor för GB-skolan och ansvarig för transportlinjen. Han sa upp sig.

- Det är inte rimligt att arbeta under sådana här för hållanden, sa han.

I senaste kommunfullmäktige beslöts också enhälligt att man skulle dra tillbaks de pengar som var avsatta för nybygget.

Kommunalrådet Carl-Erik Mähler säger att man inte har råd att investera 6,5 miljoner som bygget skulle kosta på en lokal som bara används under sextio lektioner per intagen elev under en treårsperiod.

En ny lösning dök under hösten upp och det var att hyra en stor verkstadslokal på Nipanområdet. Lokalen är enligt utsago mycket funktionell och passar i sammanhanget väl. Haken är bara att övningsområdet ligger uppe vid skjutfältet och för att ta sig dit måste man passera den nya vägen som byggs i samband med brobygget över Ångermanälven.

Flera av bilarna är oregistrerade och måste för att få köra över vägen registreras in. På skolkontoret där ärendet nu har hamnat jobbar man med att försöka få dispens hos vägverket att köra oförsäkrat. I annat fall måste alla fordon inregistreras. Vad det kommer att kosta vet man idag inte.

När skolkontoret är klar med sina räkneövningar ska frågan tas upp i barn-, kultur- och utbildningsnämnden.

- Det här måste lösas före jul, säger skolchefen Inger Norman.

När den slutgiltiga punkten sätts för för truckhallen återstår att se.

maria wennberg

0620 257 93

maria.wennberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons