Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trollskoj drar i gång igen – premiär på torsdag

På torsdag drar det i gång igen. Trollskoj, den populära underhållningen i Sollefteå stadspark.

Annons

Fyra program blir det med fyra olika programledare. Först ut nu på torsdag, den 7 juli, är Cissi Jakobsson. Hon har gästartister som Magnus Engqvist, Ellen Lindblad och Caroline Westman. Dessutom gör dansgruppen Beatmonkeys en tillfällig återförening. Ett kort uppträdande blir det också av Juan Carlito Mendoza. han har ett drumcamp i Sollefteå och passar på att puffa för sin konsert på Hullsta gård dagen efter.

Den 14 juli är Tommy Lindh programledare. Han bjuder på Blue Steel och Nylands Järn samt en hemlig artist som han ännu inte släppt namnet på.

Tommy  Lind är en av årets programleare i Trollskoj.

Den 21 juli är det dags för Jörgen Åslund att ansvara för underhållningen på parkscenen. Han bjuder på Martin Häggström och Anna Hanning, båda från Sundsvall, samt Anna Sjöstedt, ung sångerska från Kramfors. Med sig på scenen har Åslund Holmsten Trio med Anders Sundberg som husband.

Stor avslutning, med Trollskoj XL, blir det den 28 juli med Lars Hägglund som programledare. Då finns restaurangtälten på plats, eftersom det är dagen innan Laxfestivalen startar. Vilka artister Hägglund ska bjuda på är inte klart ännu. Men det brukar var ganska kända namn.

Hur länge Trollskoj existerat är oklart. Henning Lundström körde föregångaren, Nipkarusellen, i 43 år. Trollskoj har funnits i varje fall i 20 år och lockar varje torsdag stor publik till stadsparken.

Stående inslag varje torsdag är att barn får chansen att gå upp på scenen och uppträda. De hemliga lådorna är däremot borta i år. De ersätts av en frågetävling varje kväll med frågor ur den senast veckans Tidningen Ångermanland.

■ ■ För mer nyheter om Sollefteå, klicka här – och följ Allehanda.se Sollefteå på Facebook.

Mer läsning

Annons