Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för Aquarena

/

Aquarena i Sollefteå var omdiskuterat under planeringsstadiet. Men nu när det första hela verksamhetsåret avverkats kan man konstatera att anläggningen är populär. 2013 hade badhuset knappt 80 000 besökare.

Annons

Redan den 11 augusti 2012 invigdes badhuset, eller friskvårdsanläggningen som det numera kallas. Det var en prövotid några månader innan den officiella invigningen den 1 september samma år. Men då var det bara fyra månader kvar av det året. Förra året, 2013, blev det första hela året och platschefen Peter Fällström är väldigt nöjd med besökssiffrorna.

– Det är mer än vad vi hade på det gamla, säger han.

Vad som lockar mest är svårt att avgöra. Har man väl löst in sig är det svårt att mäta om besökarna simmar eller tränar på gymmet.

– Jag skulle tro att det är ungefär lika många, säger Fällström.

Aquarena har öppet sju dagar i veckan, numera även under sommartid och en regnig sommardag märks det att intresset ökar för inomhusbad ökar. Tre dagar i veckan är det dessutom morgonsimning. Allra mest tryck är det mellan 11 och 13 på dagen och från 17 och fram till stängning på kvällen.

– Det är många som mitt på dagen tar ett lunchpass, de tar sin friskvårdstimme. Dessutom är det mycket pensionärer då, säger Fällström.

På helgerna är det framför allt barnfamiljerna som kommer. Upplevelsedelen med barnpool, vattenrutschkana och bubbelpool är populär.

– Vi fått mycket positiva kommentarer, framförallt för att det är så nytt och fräscht.

Vilka är det som besöker anläggningen?

– Det är ju mest besökare från orten och området runt omkring. Men vi har en del besök från Kramfors också och faktum är att vi haft besökare från Sundsvall som tycker att det är mycket lugnare och skönare här än på Himlabadet, som upplevs som stökigt. Dessutom har det börjat komma folk från Ramsele och Junsele också, säger Fällström.

Det nya badhuset är dimensionerat för 120 000 besökare årligen. Dit tror Peter Fällström inte att man riktigt kan nå.

– Det är nog en för liten stad. Men det kan bli fler, jag märker hur det ökar hela tiden. Det började öka mycket i höstas.

Alla är inte nöjda. Den snålt tilltagna bastun får fortfarande kritik, det är Peter Fällström medveten om.

– Men det är inget vi kan göra någonting åt nu.

I gymmet har P-A Olsson-Wiik en del nyheter på gång. De fria tyngderna har flyttats upp två våningar och nere i källaren ska det bli plats för Cross Fit-träning.

– Det kom i början av 2000-talet i USA och har slagit explosionsartat i Sverige. Till att börja med kallar vi det Cross Circle. Först nästa år kan vi dra i gång det på riktigt, säger han.

Mer läsning

Annons