Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömmen tillbaka i delar av Resele

Nu har Resele, i varje fall Myre och vissa andra delar, fått tillbaka strömmen. Det innebär att vattnet kan börja fungera igen och att skolan kan tas i bruk.

Annons

– Vi trodde att vi skulle få tillbaka strömmen i Resele redan på söndagskvällen. Den kom tillbaka en kort stund. Men det var något lurigt med det och det blev avbrott igen, berättar Roger Mohlin, samordnare på One Nordic, Eons entreprenör i området.

Roger Mohlin samordnar insatserna från Kramfors i söder till Gäddede i väster och Åsele i norr.

– Vi har ungefär 100 man i gång, montörer och huggare. Dessutom är mellan 30 och 50 man på väg upp från södra Sverige. Men de är på väg upp till Strömsund, där har vi flera högspänningsledningar som vi ännu inte fått bemannade. Vi har också fyra helikoptrar och åtta grävmaskiner i gång, berättar han.

Läs tidigare artikel: Resele utan el och vatten

I första hand koncentrerar man sig på högspänningsledningarna. Det pågår arbete på samtliga sådan i Sollefteå kommun just nu.

– Först därefter tar vi de mindre ledningarna. Det mesta bör vara klart under kvällen. Men enstaka kunder på mindre ledningar hinner vi inte med förrän i morgon, säger Mohlin.

Enligt Mohlin handlar det om elsäkerhet. När mörkret fallit är det besvärligt och kan vara farligt. Därför avbröts arbetet under natten och återupptogs när det ljusnade i morse.

Högspänningsledningen i Resele var prioriterad under tisdagen och den kom också mycket riktigt i gång mitt på dagen. Det innebar bland annat att Sollefteå kommun inte behövde köra ut någon tankbil till byn. Dessutom kan man börja värma skolan iför morgondagens skoldag igen.

Mer läsning

Annons