Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strålande inledning på sportlovsveckan

Annons
Strålande inledning på sportlovsveckan

Sportlovet kunde knappast börja bättre. En strålande sol från en nästan molnfri himmel.

Inspirerad av det vackra vädret var det många sportlovslediga barn och ungdomar som plockade fram, skidor, stjärtlappar, pulkor och snowboard och gav sig ut i backarna.

Hallstabacken bjöd på fin skidåkning och det var många som sökt sig dit för att få en åktur.

Vid pulkabacken vid Jan Gullik var det ovanligt lite snö för säsongen men utrustade med stjärtlappar, pulkor och ett glatt humör trotsade sportlovsfirarna sådana bagateller och slängde sig under tjo och tjim ut i backen.

Efter att ha tumlat runt i snön ett tag passade det fint att besöka serveringen i stugan eller att slå sig ner vid ett av vindskydden och grilla korv och fika.

Sportlovsprogrammet bjöd på en hel del aktiviteter. De som inte sökte sig till backar och skidspår kunde exempelvis plaska i kommunens badhus, åka skridskor, delta i de tävlingar som Holafors ryttarförening och Ramsele fältrittklubb ordnade eller besöka något av kommunens bibliotek för att vara med i sportlovstävlingen med bokpriser som arrangeras under veckan.

Under resten av veckan fortsätter aktiviteter av skilda slag så de som tog extra sovmorgon under lovets första dag har många möjligheter än att ta för sig av utbudet.

Mer läsning

Annons