Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsatsning på ungdomarna i årets Nipyra

Annons
Storsatsning på ungdomarna i årets Nipyra

Supernatural ligger etta på både singellistan och albumlistan i Sverige just nu. Den 20 juli spelar de i Sollefteå.

- Det största som hänt i Sollefteå på länge, tycker ungdomarna i stan.

Supernational är toppnamnet på invigningen av Nipyran. Årets yra inleds med två ungdomsdagar. Det börjar redan fredagen den 19 juli med Dreams på Hullsta Gård.

Dreams är ett turnerande diskotek med klubbkoncept. Dubbla DJ´s pumpar ut partymusik och det blir podiedans, färgstark värdinna, skumkanon, rökmaskiner, UV-ljus, percussion med mera. Dreams är jättestora och turnerar hela sommaren, men mest i södra Sverige.

- Det kommer att vara 15-årsgräns på Hullsta Gård den här kvällen. i vanliga fall är det 18 år, berättar Tony Viera, ungdomssamordnare på Sollefteå kommun.

Officiell invigning av Nipyran blir det i stadsparken på lördag, helgen efter sommartoppen, med Supernatural som huvudnummer. De får Black & White, hip hop-bandet från Härnösand till förband.

Efter Supernatural uppträder Pilot och Dj Ricky och efter livuppträdandena blir det disco i parken med Dj Fox, Mattias Carlsson och Tony McBreak. Hela tillställningen avslutas med en lasershow av Laserimage.

- De har den största lasershowen i Skandinavien, poängterar Viera.

Delar av Laserimages ljus kommer att användas till diskoteket. Dessutom har arrangörerna hyrt in ljudanläggning av absolut toppklass.

Arrangörerna räknar med mycket folk både i stadsparken och Hullsta Gård. Fredagen evenemang kolliderar i och för sig med E-Type på Sandslån och på lördagen börjar Åsele marknad.

- Vi vill göra något för ungdomarna i Sollefteå och vi räknar med mycket folk, även ungdomar från andra kommuner, säger Viera.

Nämnas kan att det blir gratis att se Supernatural. Flera sponsorer har gjort det möjligt att bjuda sollefteåpubliken på den höjdpunkten.

jörgen sundin

0612-25792

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons