Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora fastighetsaffärer på gång i Sollefteå: "Pågår förhandlingar"

Två stora fastighetsaffärer i Sollefteå kan vara på väg att slutföras. Det gäller Handelsbanken-huset efter gågatan och Hälsans Hus efter Järnvägsgatan

Annons

– När det gäller Handelsbanken-huset pågår förhandlingar med två intressenter, helt oberoende av varandra, berättar Mats Lundqvist på Swedbanks företagsförmedling.

Handelsbanken-huset

Det andra objektet gäller Hälsans Hus, tidigare Majoren, som ligger efter Järnvägsgatan:

– Här har vi också kommit långt i förhandlingarna och jag har en tydlig intressent. Går allt i lås ska en affärsuppgörelse kunna vara klar runt den 20:e den här månaden, berättar Mats Lundqvist.

Läs också: En av stans äldsta fastigheter till salu - "Värt sex-sju miljoner kronor"

Hälsans Hus

Handelsbankens-huset är en av Sollefteås äldsta fastigheteroch ingen kan väl heller protestera när vi utnämner den till en av stadens vackraste och bäst bevarade byggnader. Fastigheten innehåller idag en restaurang, affär, kontor, tandläkare och vanliga hyreslägenheter.

– En fantastiskt fin byggnad med ett kanonläge i centrum och som dessutom har bra beläggning i form av många hyresgäster. Det finns verkligen stora möjligheter med huset, som till exempel att göra fler lägenheter som är en bristvara.

Läs också: Ny fastighetsaffär på gång i Sollefteå – Hälsans Hus ute till försäljning

När det gäller Handelsbankens-huset tror Mats Lundqvist att en affär är ganska nära förestående. Semesterperioder har påverkat, men kanske redan i början av september är det möjligt att en av Sollefteås större fastighetsaffärer på senare tid är ett faktum.

Mats Lundqvist berättar att det funnits många spekulanter kring objekten, men att de uppenbarligen dragit till sig öronen efter all debatt och hot mot sjukhuset i Sollefteå:

– Jag tror att man gör det lite mer dramatiskt än vad det faktiskt är. Sollefteå har klarat sig tidigare och kommer att göra det nu också.

Läs också: Sportig affär får ny ägare – så planerar han att utveckla verksamheten

Mer läsning

Annons