Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor tävling i Sollefteå

/

Nu är det klart med ytterligare Paralymic world winter games, Pwwc, i Sollefteå. Det har bestämts vid ett möte i Bonn.

Annons

– IPC har ett stortförtroende för vårt sätt att arrangera vinteridrottstävlingar och det är en stor eloge till kommunens idrottsföreningar som gör själva jobbet, säger kommunalrådet Elisabet Lassen.

Kommunalrådet var nere i Bonn tillsammans med kommunchef Bengt-Åke Biller, KUF-nämndens ordförande Mikael Sjölund, Pwwc:s projektledare Elisabeth Byström och svenska handikappidrottsförbundets generalsekreterare Stickan Carlsson. I Bonn träffade de IPC:s högste chef, Xavier Gonzales.

Xavier Gonzales var faktiskt i Sollefteå redan 1999 på ett idrottsmöte i samband med Winter Games. Vid mötet nu senast imponerades han över de satsningar som görs i kommunen, till exempel en totalrenovering av hotellet, ett nytt badhus och övriga investeringar i Hallstas skidområde.

Pwwc har länge jobbat för att spelen i Sollefteå ska permanentas. Något sådant löfte kunde de inte få. Men det är klart med vinterspel i Sollefteå 2013, 2015 och 2017.

– Nästa spel, 2013, är ett år innan Paralympic games i Sochi i Ryssland. Det kommer därför att bli en oerhört viktig tävling för kvalificering i vissa av vinteridrotterna. Nivån innebär både VM- och Europacupstandard och det är precis vad vi önskat, säger Elisabeth Byström.

Sollefteå kommun och Svenska handikappidrottsförbundet är mycket nöjda med IPC-mötet.

– Det kändes väldigt positivt, nu kan vi fortsätta utveckla Pwwc, säger Stickan Carlsson.

Annons