Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökig bilträff i Sollefteå – arrangören: "Hade varit bättre om alla var nyktrare"

Berusade ungdomar, krossat glas och allmänt stök. Stundtals rådde kaos under helgens bilträff i Sollefteå, uppger polisen. Arrangören Fredrik Mårdberg håller inte med – men tycker att det dracks för mycket alkohol. "Många vill vara där och kolla på bilar utan att det blir tjafs", säger han.

Annons

Bilträffen arrangerades i lördags kväll utanför Ica Kvantum i Sollefteå.

De tre polispatruller som var på plats upplevde att alkoholintaget var stort bland besökarna.

– Berusningsgraden var hög under hela kvällen och det var mycket folk. Vissa stunder var situationen ganska kaotisk. Det dracks alkohol om vartannat mellan bilarna så det var väl ingen bra ordning, säger Bengt Jansson, lokalpolisområdeschef i södra Ångermanland.

Flera polisanmälningar om misshandel och skadegörelse upprättades under träffen. En man i 20-årsåldern har anmält en kvinna för att ha tagit struptag och slagit honom.

Samme man är i sin tur anmäld misstänkt för att ha slagit en annan kvinna, och en flicka ska ha krossat en fönsterruta in till Ica-butiken.

– Det blev en spontan cruising också, ett långt tåg med bilar som körde runt och det ställde till i trafiken i övrigt. Det här är ju sådant vi måste ta med oss till nästa år, hur man ska hantera det hela, säger Bengt Jansson.

Det var tredje gången som Kvantum-träffen arrangerades av Fredrik Mårdberg från Sollefteå. Han är nöjd med evenemanget och håller inte med polisen om att det var kaos på platsen.

– Det var många minderåriga som drack och det blev halvstökigt på det viset, men annars var det en lyckad kväll enligt mig. Man lär sig och ser vad man ska förbättra till nästa år, säger Fredrik Mårdberg.

Han planerar att ha hårdare regler kring alkoholen framöver.

– Sitter man och dricker i en bil är det en sak men man kan ju hålla sig där. När man är utanför och kollar på bilar är det roligare om det är lugnt och ordningsamt, säger Fredrik Mårdberg och fortsätter:

– Det blir lite förstört om man ska vara bland folk som är för fulla. Det är många som vill vara där och kunna kolla på bilar utan att det ska vara tjafs. Det hade varit bättre om alla varit nyktrare.

Cirka 400-500 personer besökte träffen.

Mer läsning

Annons