Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan Löfven till Sollefteå och Undrom

/

Nästa helg, den 16 november, kommer Stefan Löfven till Undrom och Sollefteå. För första gången på ett officiellt besök sedan han blev socialdemokraternas partiledare.

Annons

Huvudanledningen till besöket är att hans gamla idrottsklubb, Undroms IF, firar sitt 80-årsjubileum. Stefan Löfven blev redan i våras inbjuden till festligheterna, av förre lagkamraten Anders Bodin. Han tackade ja ganska omgående. Löfven är ju uppvuxen i Sunnersta, Undrom, och spelade vänsterytter i både pojklag och juniorlag i Undroms IF.

Festen äger för övrigt rum i Sunnersta Folkets Hus, bara ett kort stenkast från hans föräldrahem i Sunnersta. Det var i Folkets Hus-lokalen som den politiska banan inleddes, då i SSU och ofta med Centern som huvudmotståndare i debatterna.

Men till 80-årsjubileet är Stefan Löfven i första hand inbjuden som gammal föreningsmedlem och det finns en hel del av hans gamla klass- och idrottskamrater kvar i trakterna.

– Numera har vi bara sporadisk kontakt. Men när han bodde i Örnsköldsvik var vi ett gäng som brukade åka dit och hälsa på, säger gamle klasskamraten Anders Bodin, kassör i Undroms IF.

Bodin tycker att det är stort att Löfven tar sig tid att komma till jubileumsfesten.

– Det högaktar jag honom för och vi kommer att uppmärksamma honom under festen, säger han.

När han ändå är i trakten passar han på att ha ett möte inne i Sollefteå också. Han bjuder in till en öppen träff över en fika. Var någonstans det blir är inte klart ännu. På plats då är också kommunalrådet Elisabet Lassen och tanken är att det ska bli en dialog över det aktuella politiska läget och hur Socialdemokraterna vill utveckla Sverige.

Mer läsning

Annons