Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande idéer på UF-mässan

/
  • Tjejerna från Baking Express kom på tredje plats i tävlingen ''Bästa UF-företag'' och blev samt vinnare i ''Folkets favorit''. På bilden tar Marija Pejic betalt av en lussekatt-sugen kund.
  • Ninah Larsson och Madelen Näsmark studerar tredje året på teknik i Sollefteå, under söndagen visade de upp bland annat värmeflaskor, vantar och annat som de känner att man som frusen person har ett behov av.
  • Även om Jonas Nilsson och Petter Tysk var längst in i lokalen så hängde de också med, deras idé var att kombinera olika material för att utveckla sin prototyp: en hängmatts-ställning.
  • Många personer kom för att ta del av UF-mässan.

Under söndagen arrangerades lokala mässan av Ung Företagsamhet i Sollefteå.

Annons

Nu var det dags igen! Ung Företagsamhet anordnar under året flera mässor där UF-företag bjuds in till att möta kunder på riktigt - och den 1 december gick den lokala mässan för Sollefteå av stapeln i en butikslokal vid Orrtorget.

Under dagen blev ungdomarna bedömda av en jury som innan dagens slut utsåg Bästa utställare. De kollade bland annat på hur man tog kundkontakt och på hur borden var framhävda.

Många kom för att passa på att njuta av ungdomarnas kreativitet och energi samtidigt som de spanade efter årets julklapp bland deras otroliga tjänster och produkter. Förutom materiella ting fanns även fikabröd på mässan, fem entusiastiska och drivna tjejer sköter ''Baking Express UF'' och visade glatt upp vad de skapar efter kunders önskemål och beställningar.

– Vi tar inte ut någon vinst själv, de pengar som vi får in går till välgörenhetsorganisationen ''Min stora dag''. Vi har tillgång till ett större kök som finns på vår skola, där gör vi de beställningar som vi får in, berättar tjejerna glatt.

Mer läsning

Annons